Sinds eind 2017 onderzoekt Scouting Naaldwijk of het mogelijk is om een nieuw clubhuis te bouwen bij het Prinsenbos. We krijgen regelmatig vragen van ouders en andere geïnteresseerden, dus daarom plaatsen we hier vier veelgestelde vragen & antwoorden.

Waarom onderzoeken jullie een nieuwe locatie?

Ons huidige gebouw is verouderd en biedt ons niet altijd de mogelijkheden om de activiteiten voor onze jeugdleden te organiseren die we willen organiseren. Alhoewel we goed bereikbaar zijn zitten we erg dicht op het centrum van Naaldwijk. Daarom kijken we nu naar een locatie in het groen: bij het Prinsenbos in Naaldwijk.

Wat is de status van het onderzoek?

Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden. Hiervoor zijn we in gesprek met onze vrijwilligers, ouders en jeugdleden om te bepalen waar het gebouw aan moet voldoen. Op basis van deze wensen werken we een ontwerp uit. Uiteraard praten we ook met de gemeente Westland en rekenen we de financiële mogelijkheden door.

Waar houden jullie rekening mee bij het onderzoek?

Ons uitgangspunt is een duurzaam en veilig gebouw in het groen. Dat moet uiteraard voldoen aan alle eisen van een modern scoutinggebouw en voldoende ruimte bieden aan onze jeugdleden. Maar ook de veiligheid van de omgeving is voor ons een belangrijk aandachtspunt.

Wat kan ik doen als ik meer wil weten of mee wil helpen?

Als u meer wilt weten kunt u altijd contact opnemen met de organisatie door een e-mail te sturen aan nieuwbouw@scoutingnaaldwijk.nl.
Daarnaast staan we als vrijwilligers altijd open voor mensen die mee willen denken of helpen om samen met ons een nieuw clubhuis in het groen te realiseren. Neem dan ook zeker contact op!