De komende tijd kunnen we helaas geen fysieke opkomsten organiseren, maar daar worden natuurlijk allerlei leuke alternatieven voor bedacht. Onze opkomsten gaan dan ook gewoon door, maar dan in een digitale vorm. Onze groepen hebben razendsnel geschakeld en organiseren nu al enkele weken deze digitale opkomsten.

Voor onze bevers, welpen en scouts was het weer even omschakelen. In het voorjaar hebben zij eerder digitaal / thuis gedraaid, maar er moest toch weer even het een en ander georganiseerd worden. De groepen zijn creatief geweest en hebben diverse leuke actviteiten bedacht. Zo hebben de Rosies de Rosie’s Grote Kerstshow georganiseerd, een online programma waarbij de leden thuis allerlei opdrachten konden uitvoeren. De Franciscushorde heeft een digitaal nieuwjaarscasino opgezet. De Neil Armstrong Divisie heeft recentelijk appelflappen en ijsthee gemaakt met hun groep en de Achilleshorde heeft onlangs een digitale nieuwjaarsbingo gehouden.

Onze explorers hoefden niet te wennen aan het digitaal draaien, zij doen dit namelijk al een tijdje. Ondanks dat worden er nog steeds hele creatieve programma’s bedacht. Zo hebben er groepen kerststukjes gemaakt, culinaire hoogstandjes gebakken en een online escaperoom gedaan.

Voor de komende weken staan er ook weer allerlei gave digitale programma’s op de planning, dus wij komende de lockdown wel door. Al kijken we er natuurlijk heel erg naar uit om iedereen weer in het echt te kunnen zien.