De Bambino’s

Speltak: Welpen – Meisjes
Opkomst: Zaterdag van 14:30 tot 16:00 uur

Wij zijn de Bambino’s, de gezelligste en grootste meidengroep van Scouting Naaldwijk! Met zo’n 26 meiden en zes leiding beleven wij iedere zaterdagmiddag met elkaar de leukste avonturen! We maken vooral heel veel plezier, spelen sportieve spellen, knutselen soms de mooiste dingen, beleven spannende avonturen met rare figuren in onze fantasiewereld Jungleboek en nog veel meer! Iedere zaterdagmiddag beginnen we door samen met elkaar het openingslied te zingen. Wat we daarna gaan doen verschilt per keer. Soms gaan we naar buiten voor een spel en soms blijven we binnen in het scoutinggebouw. We hebben ook wel eens uitstapjes naar bijvoorbeeld de politie, het bos of het strand. Soms komen er dus ook wel eens hele rare figuren langs uit Bambilië die we spelenderwijs moeten helpen om een probleem op te lossen. Zo kwam Gerda Glitter een keer langs om ons te leren hoe het er in de wereld van de TV en showbizz aan toe gaat. Ook hebben wij les gehad van een kapitein hoe je aan boord van een schip moet samenwerken op de barre zeeën. Ieder jaar gaan we een keer op weekendkamp, zo kunnen we oefenen hoe het is om op een luchtbed te slapen. Een weekendkamp heeft altijd een leuk en bijzonder thema, zo hebben we al een keer het thema ‘Sweet Sixteen’ gehad, maar we hebben ook een keer een jongen, Job, geholpen met het vinden van zijn huis. Maar één ding hebben alle weekendkampen gemeen: het is er altijd een weekend lang een groot feest! Tijdens de zomervakantie gaan we een weekje op kamp naar een mooie locatie in Nederland. We kunnen dan iedere dag naar het bos om daar grote en gave spellen te spelen of in de plassen te stampen. Gedurende deze week beleven we grote avonturen en ontmoeten we vaak weer vreemde figuren die we moeten helpen om hun problemen op te lossen. Ieder jaar is het ons weer gelukt om met elkaar samen te werken en het kamp tot een groot succes te maken. Wilt u meer weten over ons óf uw dochter gewoon een keer laten meedraaien? Stuur ons een e-mail en/of kom eens langs met uw dochter op een zaterdagmiddag om met jullie eigen ogen zien wat er allemaal valt te beleven op de scouting. Tot dan!

Groetjes,

De Bambino’s

WhatsApp Image 2016-09-05 at 14.22.14 (1)
De enthousiaste leiding